tirsdag 13. juni 2017

Molde - Solefteå

I Molde tok vi fram syklene og syklet de 4 kilometerene inn til byen. En spasertur rundt i sentrum, et glass vin og en øl før vi returnerte til campingen. Passerte en stor flott småbåthavn, som vi forøvrig aldri kom oss innom mens vi hadde båt.

Vårt oldebarn Eva Sofie fyller ett år i dag.

Rødvin og øl i Molde

Kjerka

Odd Fellowhuset i Molde.


Fra Molde kjørte vi videre nordover, og første stopp var Bud. Her har vi ligget over i gjestehavna for mange år siden. Tror vi var på tur sørover med 37 foteren. På Bud tok vi en spasertur rundt på de gamle levningene etter tyskernes fort. Masse turister og skoleungdommer denne dagen. Var ikke inne i selve fortet som skal være godt bevart. Sol, men kaldt.

Fra fortet på Bud. Atlanteren neste

Masse turister og skoleungdom.

Havna i Bud.


Herfra kjørte vi Atlanterhavsveien. Endte opp på Averøya på en liten flott camping, Atlanterhavsveien sjøbuer. Fine plasser helt ute på kaikanten. Tydelig at dette ekteparet satser på fisketurister. Fin kveld med grilling på kaia.

Denne sjekta fraktet turister ut til Håholmen.
Kveldsstemning på Atlanterhavsveien Sjøbuer.

Atlanterhavsveien Sjøbuer Camping

Ladekaos.


Videre på Atlaterhavsveien gjennom den undersjøiske tunellen, forbi Kristiansund. Kjørte forbi, da vi har ligget en uke her tidligere. Så gikk veien forbi Tingvoll, Sunndalsøra, Oppdal, Ulsberg til Tynset. Tynset Bo og Camping. Over 30 mil i dag. Det er tydelig at vi er tidlig ute, for det er ikke mange turister å være sammen med på campingplassene. Musikkstevne i helga, men vi fikk ikke med oss så mye av det.

Janisjarstevne på Tynset

Tynset sentrum

Ikke mye besøk på campingplassene enda.

Gamle Røros

Røros Kirke

Smeltehytta.

Så gikk turen videre via Røros og over grensen til Sverige. En spasertur i Roros centrum og innom en koselig familiekafè. Stopp på Hede Camping. En stor campingplass som tydelig satser på både sommer og vinterturisme. Golfbane, svømmebasseng etc., men vi var en av tre besøkende denne natta.

På tur til Hede sentrum i "pesshesta"


Været de siste dagene har ikke vært sommerlig, og vi bestemte oss for å kjøre videre østover mot Bottenviken, og endte på Bergforsen Camping like nord for Sundsvall. Kjørte i til dels kraftig regn i dag, men i kveld er det opplyst og rundt 16 grader. Bergfossen Camping ikke noe høydare. Plassen er gjort om til asylmottak og det er nedslitt.

I dag, tirsdag den 13. juni har vi kjørt i ok vær til Sollefteå Camping, og her regner vi med å bli liggende 4 - 5 dager. På turen hit stoppet vi i Kramfors for å se på gamle trakter, Kramfors Camping. Denne var ikke til å kjenne igjen. Stort flott badeanlegg, men campingen så stusselig ut.

Fra Kramfors Camping

Badeanlegget var flott.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar